De trouwlocatie

Vroeger was het normaal dat het huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis/stadhuis. Trouwen in het gemeentehuis is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid. Heel veel gemeenten bieden meerdere trouwlocaties aan. Houdt er wel rekening mee dat dit de trouwtarieven vaak verhoogd. Natuurlijk kunnen jullie ook trouwen op een door jullie zelf gekozen unieke plek. In dat geval ga je op zoek naar een zelfstandig werkende trouwambtenaar. Informeer naar de kosten.

Waar moet een trouwlocatie aan voldoen?

Dat hangt er natuurlijk vanaf wat jullie willen. Willen jullie een locatie waar niet alleen het huwelijk gesloten wordt maar waar vervolgens de hele dag verbleven wordt en ook wordt gebruikt voor receptie, diner en het feest? Dan is het vooral belangrijk dat jullie zoeken naar een locatie die geschikt is voor het aantal gasten dat jullie gaan uitnodigen. Een te grote trouwlocatie voor een kleine groep mensen maakt het al snel ongezellig. Daar staat tegenover dat je ook niet teveel mensen in een te kleine ruimte moet proppen.

Als jullie de hele dag op dezelfde trouwlocatie zijn is het misschien handig als er ook een terras buiten is.
Verder kun je je afvragen of de ruimte toegankelijk is voor minder validen, in het geval dat dit voor een van de gasten noodzakelijk is.
Zijn er voldoende toiletten aanwezig?
Zijn er voldoende parkeerplaatsen, in het geval jullie gasten met eigen vervoer komen?
Wat zijn de kosten?
Wat zit er inbegrepen?
Mag jezelf zorgen voor versiering en decoratie?
Voor hoeveel personen is de locatie geschikt?
Tot hoe laat is de trouwlocatie beschikbaar?
Is er een mogelijkheid voor muziek en dansen?

Hoe vind je de juiste trouwlocatie?

Vrij nieuw is het fenomeen NTBO Open Trouwlocatie Dag. Deze biedt regelmatig open dagen zodat jullie geheel vrijblijvend, zonder afspraak, trouwlocaties kunnen bekijken. De locaties variëren van schepen, hotels, landgoederen, tuinhuis, restaurant, kastelen tot strandpaviljoens en andere bijzondere locaties. Het kost je behalve wat moeite en tijd helemaal niets, en wie weet wat het jullie brengt. Veel van deze locaties zijn ook geschikt voor diner en feest. Kijk eens bij www.opentrouwlocatiedag.nl

Populaire trouwlocaties zijn vaak al ver van tevoren volgeboekt. Informeer hoe ver van tevoren de gekozen locatie moet worden vastgelegd! Wat zijn de kosten als je de eenmaal geboekte locatie moet of wil annuleren?

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord