Hoe kies je de trouwdag?

Noteer alle dagen waarop jullie om welke reden dan ook niet willen trouwen. Dat kan te maken hebben met verjaardagen, sterfdagen van dierbaren, vakanties of andere belangrijke gebeurtenissen.

Noteer ook algemene feestdagen of dagen die als een zondag worden gezien zoals Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Kerstmis, Nieuwjaar en Koningsdag. Natuurlijk kunnen jullie er voor kiezen om op een nationale feestdag te trouwen. Houd er dan wel rekening mee dat dit kostenverhogend kan werken. Vakantieperiodes zijn bij uitstek perioden waar je rekening mee zou moeten houden. Het zal je maar gebeuren dat de belangrijkste personen in jullie leven moeten afzeggen wegens vakantie.

In welk jaargetijde willen jullie trouwen, lente, zomer, herfst of winter?

Het weer is niet te voorspellen dus ben je ervan bewust dat welk jaargetijde je ook kiest het weer altijd een onzekere factor zal zijn. Realiseer je dat trouwen in de zomer met zich mee kan brengen dat het aardig warm kan worden. Willen jullie dat en kunnen jullie tegen extreme warmte? Als een van jullie last heeft van hooikoorts dan is het verstandig om daar rekening mee te houden. Vaak weet je van jezelf wel wanneer en waarvan je de meeste last hebt. Populaire maanden om te trouwen zijn mei, juni, augustus en september.

Hoe duur willen jullie het maken?

Trouwen in het weekend is duurder dan trouwen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Het voordeel van trouwen in het weekend is wel dat gasten geen extra vrije dag hoeven op te nemen en een dag hebben om bij te komen als jullie op zaterdag trouwen. Het weekend is erg populair om te trouwen. Houd daarom rekening met het vroegtijdig vast laten leggen van de trouwdatum maar zeker ook met de trouw/feestlocatie.

Gratis trouwen

Elke gemeente in Nederland is verplicht de gelegenheid te bieden om gratis te trouwen.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord