Hoe maak je een gastenlijst voor de bruiloft?

Belangrijk is dat jullie alle mensen, die belangrijk zijn in jullie leven, uitnodigen voor het huwelijk en de bruiloft. Maak daarbij onderscheid tussen familie, vrienden, collega’s en kennissen. Dus in belangrijke en minder belangrijke gasten.

Maak allebei een lijst van mensen die je wilt uitnodigen. Bepaal vervolgens voor welk deel van de dag. Leg daarna beide lijsten naast elkaar en probeer tot overeenstemming te komen. Houd er rekening mee dat de kosten voor een groot deel oplopen naarmate jullie meer gasten uitnodigen.

Daggasten

Begin zo vroeg mogelijk met het maken en bijhouden van de gastenlijst. Nodig gasten in vroeg stadium uit. Noteer de namen en adressen van gasten die hebben toegezegd te komen. Deze stuur je op een later tijdstip de officiële huwelijksuitnodiging.

De belangrijkste gasten kunnen worden uitgenodigd voor de hele dag. Zijn er familieleden bij die alleen zijn dan kun je overwegen om die iemand mee te laten nemen, zodat hij/zij zich ook prettig voelt op jullie trouwdag.

Onder belangrijke gasten verstaan we(schoon) ouders, broers en zussen, zwagers en schoonzussen al dan niet met kinderen. Ook opa’s en oma’s mogen niet vergeten worden. Verder natuurlijk ook dierbare vrienden, de getuigen en bruidskinderen. In het geval dat ouders of schoonouders een aanzienlijk deel meebetalen zullen ze het vanzelfsprekend vinden dat zij ook mensen kunnen uitnodigen. Denk daar over na.

Daggasten worden in een vroeg stadium op de hoogte gebracht zodat ze rekening kunnen houden met het vrijhouden van werk. Daggasten worden over het algemeen ook uitgenodigd voor het diner.

Avondgasten

Over het algemeen zijn alle gasten die er overdag bij zijn natuurlijk ook van de partij als ’s avonds het feest losbarst. Het aantal mensen wat je hierbij nog meer kunt uitnodigen zijn vaak collega’s, neven, nichten, ooms en tantes of vrienden en kennissen. In het geval jullie een goede band hebben met de buren kun je overwegen om deze ook uit te nodigen. En wat te denken van sportvrienden of vrienden uit het verenigingsleven. Natuurlijk kun je overwegen om partners van al deze mensen niet uit te nodigen. Het gaat om keuzes maken.

Receptiegasten

Mensen aan wie je eigenlijk niet voorbij wilt of kunt gaan, maar die jullie niet bij de bruiloft willen uitnodigen, kun je de gelegenheid bieden om jullie tijdens de receptie te komen feliciteren. Een receptie kan ook achterwege blijven. Dit is niet verplicht.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord