Verschillen homohuwelijk en heterohuwelijk

Zijn er verschillen tussen het homohuwelijk en het heterohuwelijk? Jazeker en dan met name wanneer er kinderen geboren worden. Een kind dat wordt geboren in een huwelijk van een man en een vrouw heeft van rechtswege beide echtgenoten als ouder. Hierdoor krijgen de echtgenoten en het kind automatisch familierechtelijke banden. Ook als de vader niet de biologische vader is. Dit heeft gevolgen voor onder andere de achternaam van het kind, het gezag, het omgangsrecht, de nationaliteit en het erfrecht.

Als in een huwelijk tussen twee vrouwen een kind wordt geboren, krijgt de biologische moeder automatisch een familierechtelijke band met het kind. De niet-biologische moeder kan het kind adopteren of het gezamenlijk gezag aanvragen. Dit geldt ook als 2 mannen samen een kind verzorgen en één van hen de officiële vader van het kind is.

Internationale erkenning buitenland

Het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht wordt niet altijd erkend in het buitenland. Bij een kort verblijf in het buitenland zoals een vakantie kun je praktische en sociale problemen krijgen. Het is in veel landen niet veilig om te laten zien of merken dat je homoseksueel bent. Zelfs hand in hand lopen is niet veilig.

Homoseksualiteit of homoseksuele handelingen zijn strafbaar in 78 landen, in 7 landen staat er zelfs de doodstraf op.

Bij een langer verblijf of emigratie kunnen zich juridische problemen voordoen. Bijvoorbeeld bij het erfrecht. Indien jullie van plan zijn om je te vestigen in het buitenland is het verstandig om uit te zoeken hoe het zit met de rechten in het desbetreffende land ten aanzien van het homohuwelijk. Je kunt overwegen om bij de notaris bepaalde dingen (zoals bijvoorbeeld de erfenis) te laten vastleggen. Niet alleen voor jullie zelf maar ook voor eventuele kinderen die er gaan komen.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord