Nieuws mei 2015

Groenland voert homohuwelijk in

Groenland voert als 21e land ter wereld het homohuwelijk in. Het parlement van het eiland stemde daar unaniem mee in. Alles alles meezit kunnen homo's en lesbiennes vanaf 1 oktober in Groenland trouwen.

Vaticaan: homohuwelijk 'nederlaag voor de mensheid'

De op een na hoogste bestuurder van de Rooms-Katholieke kerk heeft felle kritiek geuit op het Ierse 'ja' in het referendum over het homohuwelijk. Kardinaal-staatssecretaris Parolin noemt de uitkomst niet alleen een nederlaag voor christelijke principes, maar ook een nederlaag voor de mensheid.

Oppositie eist homohuwelijk in Duitsland

Nu Ierland in een referendum voor het homohuwelijk heeft gestemd, verhogen de oppositiepartijen Die Linke en Die Grünen de druk op de bondsregering om ook in Duitsland voor volledige gelijkstelling van homo- en heteroparen te zorgen. Ook regeringspartij SPD is daarvoor, maar bij de CDU/CSU ligt het moeilijk.

Australische premier wilt geen referendum homohuwelijk

De Australische premier Tony Abbott voelt niets voor een referendum over het homohuwelijk. In de politiek gaan na het referendum in Ierland stemmen op de kwestie via een volksraadpleging voor te leggen aan de burger, maar volgens de premier kan de kwestie beter door het parlement worden behandeld.

Ierland legaliseert homohuwelijk

Een meerderheid van 62,1 procent stemde via een referendum voor legalisatie van het homohuwelijk. Ierland is het eerste land waar via een referendum over het homohuwelijk werd gestemd.

Homohuwelijk taboe in Duitsland

Homoparen krijgn in Duitsland meer rechten, maar er komt geen volledige gelijkstelling van homo- en heteroparen. Homoparen in Duitsland mogen bijvoorbeeld geen kinderen adopteren.

Referendum homohuwelijk Ierland

Er zijn diverse polls gehouden omtrent het homohuwelijk. Voorstanders van het homohuwelijk zijn ruim in de meerderheid. In twee polls laat zelfs meer dan 70% van de stemmers voor legalisering van het homohuwelijk te zijn.

Amerikanen betalen Ierse nee-campagne tegen homohuwelijk

Evangelische Amerikanen betalen mee aan de campagne van Ierse tegenstanders van het homohuwelijk. De Iederen gaan deze maand naar de stembus voor een referendum over de legalisering van het huwelijk voor homoseksuelen.

Status homohuwelijk in Europa

Wereldwijd zijn er slechts 22 landen waar het homohuwelijk gelegaliseerd is. Daarvan behoren er 12 tot de EU. In 16 van de 28 staten in de EU is het homohuwelijk illegaal. 8 lidstaten beschikken wel over een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap. Bekijk het volledig overzicht.

Eerste homohuwelijk mannelijke regeringsleider

Premier Xavier Bettel van Luxemburg wordt vrijdag de eerste mannelijke regeringsleider in de wereld die met een partner van hetzelfde geslacht trouwt. De IJslandse premier Johanna Sigurdardottir kreeg in 2010 de eer als eerste vrouwelijke premier te trouwen met haar vriendin.

Wat vindt Europa van homo's?

Uit onderzoek van het SCP werden 29 Europese landen onder de loep genomen waar je als homoseksueel of lesbienne het best vanaf komt. IJsland is de gaycapital van Europa. Nederland deelt met Denemarken de 2e plek. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders liever even wegkijkt als mannen met elkaar zoenen.

Iers koppel ziet hun foto opduiken in anti-homohuwelijkscampagne

Op 22 mei houdt Ierland een referendum of het homohuwelijk gelegaliseerd mag worden. De Ierse partij 'Mothers & Fathers Matters' die oproept om 'nee' te stemmen lanceerde op Twitter zijn campagnebeeld met een klassiek heterogezin (man, vrouw en baby). De mensen op de foto wisten niet dat hun foto gebruikt werd, sterker nog ze zijn helemaal niet tegen het homohuwelijk. Lees het volledige artikel.

Massahuwelijk in Cuba moet homorechten verbeteren

Onder leiding van de dochter van president Raul Castro wordt een groot homohuwelijk georganiseerd in de hoofdstad Havana. Mannen en mannen, vrouwen en vrouwen, stappen dan symbolisch met elkaar in het huwelijksbootje. In Cuba mogen twee mensen van hetzelfde geslacht op dit moment niet met elkaar trouwen.

Ierse kerk ongerust over homohuwelijk

Eamon Martin, de primaat van de Ierse Kerk, spreekt zijn ongerustheid uit over de mogelijke juridische stappen van het Ierse gerecht indien het homohuwelijk bij referendum wordt goedgekeurd. Martin vraagt zich luidop af of er dan juridische stappen volgen tegen personen en groepen die die visie niet delen.

Crowdfunding maakt homohuwelijk mogelijk

Sandra Yates en Lee Bransden uit Tasmanië willen graag trouwen, maar het homohuwelijk is in Australië verboden. Lee heeft nog een paar weken te leven en haar laatste wens is om te trouwen met Sandra in Nieuws-Zeeland waar het homohuwelijk gelegaliseerd is. Omdat zij zelf het geld hier niet voor hadden hebben zij via een crowdfundingcampagne ruim 8000 dollar opgehaald en kunnen zijn hun droomwens uit laten komen.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord