De trouwambtenaar

De trouwambtenaar is degene die het wettelijk huwelijk zal voltrekken. Over het algemeen gebeurd dat in het gemeentehuis of een andere officiële trouwlocatie van de gemeente. De trouwambtenaar zal enkele weken voor het huwelijk contact met jullie opnemen. In een persoonlijk gesprek kunnen jullie dan de wensen en mogelijkheden met de trouwambtenaar bespreken. Daarbij kun je denken aan een toespraak met persoonlijke informatie van jullie beiden. Een eventuele voordracht van een familielid of een van de getuigen. Bespreek ook wat er mogelijk is op het gebied van muziek. Vraag of er gefilmd mag worden als jullie daar behoefte aan hebben. Kortom leg jullie wensen op tafel om tot een hele mooie huwelijkssluiting te komen.

In het gemeentehuis wordt ongeveer een half uur uitgetrokken voor een huwelijksvoltrekking. Daar zal je dus rekening mee moeten houden. Willen jullie een hele uitgebreide en bijzondere huwelijksceremonie dan is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar een zelfstandig werkend trouwambtenaar.

De weigerambtenaar

Met de komst van het homohuwelijk kregen we ook te maken met de term weigerambtenaar. Weigerambtenaren zijn ambtenaren die, vaak door gewetensbezwaar, op grond van hun geloof, weigeren om homo’s te trouwen.

Trouwen in het gemeentehuis

Niet iedereen is hetzelfde en natuurlijk zijn er in gemeentehuizen ook trouwambtenaren die jullie met vriendelijkheid en respect behandelen en jullie graag willen trouwen.

Het ziet er naar uit dat via de politiek binnenkort een einde komt aan het fenomeen weigerambtenaar.

Dan kunnen weigerambtenaren twee dingen doen. Of stoppen met trouwambtenaar zijn of tegen hun zin in homohuwelijken sluiten.

Hoe weet je of je te maken hebt met een trouwambtenaar die eigenlijk tegen het homohuwelijk is? Eigenlijk weet je dat niet. Dus wat dacht je van gewoon vragen bij het gemeentehuis en hopen op een eerlijk antwoord.

Wanneer je trouwt in het gemeentehuis of in een officiële trouwlocatie van de gemeente wordt er vaak een trouwambtenaar toegewezen.

Als er meerdere zijn is er misschien een keuze.

Willen jullie geen enkel risico lopen op een trouwambtenaar met bezwaren ga dan voor een andere oplossing en ga op zoek naar een freelance trouwambtenaar.

Elk homopaar dat wil trouwen wil op hun trouwdag het liefste mensen om zich heen die hun accepteren zoals ze zijn, en bij wie ze een goed gevoel hebben. Of je nu hetero of homo bent je wilt toch een trouwceremonie die je nooit meer vergeet. Enthousiast je verhaal kunnen doen en er voor zorgen dat de trouwambtenaar een mooie welgemeende toespraak houdt.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord