Nieuws april 2015

VS-hooggerechtshof verdeeld over het homohuwelijk

De rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof hoorden dinsdag de argumentaties voor en tegen het nationaal legaliseren van het homohuwelijk. Van de 9 rechters zijn er op dit moment 4 duidelijk voor en 3 duidelijk tegen.

Hooggerechtshof kan homohuwelijk in heel VS legaliseren

Op 28 april starten voor het Amerikaanse Hooggerechtshof de pleidooien die mogelijk het definitieve einde zullen inluiden van het verbod op het homohuwelijk. Momenteel is nog in 13 van de 50 staten het homohuwelijk nog verboden.

Homohuwelijk in Japan

De britse diplomaten Tim Johnson en Ryan Parkins zijn pas gehuwd op de ambassade van Japan, dit om gesprekken omtrent het homohuwelijk in Japan aan te moedigen. Japan heeft geen homohuwelijk maar Britten die in Japan wonen kunnen wel een homohuwelijk aangaan op de Britse ambassade. Bekijk het volledige artikel

Burgemeester van Rome komt op voor gelijke rechten van holebi's

De burgemeester van Rome organiseert binnenkort een massa huwelijksceremonie voor zowel hetero's als homo's en lesbiennes. Burgemeester Ignazio Marino ligt regelmatig overhoop met de Italiaanse overheid. De huwelijken van homo & lesbische koppels worden wel erkend door de stadsdiensten van Rome, terwijl dit wettelijk niet mag.

Hillary Clinton wilt homohuwelijk mogelijk maken

Presidentskandidate Hillary Clinton wil dat het Amerikaans Hooggerechtshof de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen, lesbiennens en biseksuelen op federaal mogelijk maakt.

Amerikanen niet eens met wet op discriminatie

Uit onderzoek is gebleken dat een ruimte meerderheid van de Amerikanen het niet eens is met de wet die mensen toestaat te discrimineren op basis van religieuze vrijheid. Er waren anti holebi wetten aangenomen die mensen andere mensen mochten discrimeneren.

De Paus weigert homoseksuele ambassadeur

Paus Franciscus heeft volgens de Franse media de benoeming van de Franse ambassadeur in het Vaticaan geweigerd omdat hij openlijk homoseksueel is. De paus heeft persoonlijk zijn veto uitgesproken tegen zijn benoeming, sindsdien zijn de verhoudingen tussen Hollande en het Vaticaan bekoeld.

Nicaragua verbiedt homohuwelijk

De overheid heeft het huwelijk en adoptierechten voor homo's en lesbiennes verboden. Het wettelijk huwelijk is nu alleen mogelijk tussen 1 man en 1 vrouwen, en ook enkle man en vrouw koppels mogen kinderen adopteren.

Homohatende bloemiste rijk door giften medestanders

Bloemiste Barronelle Stutzman (70 jaar) kreeg in 2013 een boete van 916 euro opgelegd om zij weigerde van het verzorgen van de bloemen voor het homohuwelijk. Via Amerikaanse crowdfundingsactie heeft zij inmiddels 80.000 euro binnen weten te krijgen via giften van symphatisanten. Dit meldt de Britse krant The Mirror.

Verbod homohuwelijk geldt ook voor hetero's

Steve Beshear (gouverneur van de Amerikaanse staat Kentucky) is van mening dat het verbod op het homohuweijk in stand moet worden gehouden. Volgens hem is er geen sprake van discriminatie omdat heteroseksuelen ook niet mogen trouwen met mensen van hetzelfde geslacht. Bekijk het volledige artikel

21e Amerikaans staat met anti-holebi & trans wet

In de Amerikaanse staat Indiana is een anti homo, lesbisch, biseksueel en transgender wet aangenomen, waarbij mensen andere mensen mogen discrimineren. Inmiddels zijn er al 19 staten die zo'n soortgelijke wet hebben. Voor veel Republikeinse politici is dit een doorn in het oog, omdat al in ruim 36 Amerikaanse staten homo's en lesbiennes mogen trouwen. Lees het volledige artikel van de anti holebi en trans wet.

HetHomohuwelijk.nl is de énige homotrouwsite van Nederland! Een trouwportaal speciaal voor homo's en lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Met onze website houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en tips gericht op het homohuwelijk.

 
Over Het Homohuwelijk
Contact
Adverteren
Over ons
Disclaimer
Privacy

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Het Homohuwelijk.
Meer informatieAkkoord